Vitajte na mojom blogu o káve! Dovoľte mi predstaviť sa…
Autor:

Kto som

Volám sa Michal Maliarik.
Okrem rodiny a práce má v mojom živote veľké miesto káva. A práve o káve a veciach s ňou spojených chcem písať na tomto mieste.

S kávou som začal ako malé ucho, keď som potajomky uchlipkával otcovi zo šálky štandard zmes. Vtedy mi tam asi viac chutil ten cukor, ako čokoľvek iné. Prešiel som si obdobiami, keď som pil obrovské hrnce kávy, aby ma urdžali v bdelom stave hlavne počas skúškového obdobia na vysokej, ale aj neskôr pri ťažkých projektoch. Časom sa mi šálky zmenšovali, menili sa prístroje, ktoré som používal na prípravu kávy a oveľa viac ma zaujímalo, „Čo“ na prípravu kávy použijem. Čítal som takmer všetrko, čo vyšlo, skúšal, ale hlavne ochutnával, až som sa prepracoval ku praženiu kávy, aby som mohol čo najviac „vystrájať“.

O čom chcem písať

Chcem písať o káve, ktorá nie je len komodita. Chcem písať o káve, ktorá je pestovaná s láskou. Ktorej sa venujú a rozumejú jej. Chcem písať o tom aký vplyv na výslednú chuť kávy má praženie a stupne praženia. Ako môže tá istá káva chutiť inak, keď sa pripravý rôznymi spôsobmi. Ako kávu ochutnávať. Aký je rozdiel medzi zrnkovou kávu a instantnou kávou. Čo je to tá Robusta a Arabica. Prečo je dôležité kupovať čerstvú kávu a či je potrebné si ju mlieť doma.  A o mnohom ďalšom.

Táto cesta pre mňa nekončí, práve naopak. Teším sa na to, čo všetko mi táto vášeň prinesie. A popri tom sa s vami o to podelím.

Teším sa na vás 🙂

Fakty o autorovi:

  • Vyštudoval Žilinskú univerzitu Faktultu Riadenia a Informatiky
  • Pracuje v IT, aktuálne v pozícii Senior IT Consultant
  • Veľká záluba je šport, najmä triatlon (Ironman 70.3 séria), ale má za sebou aj niekoľko maratónov.

 

Dajte vedieť priateľom:
Facebook
Facebook
Odber noviniek
RSS

Vložiť komentár