World Of Coffee Berlin 2019
Autor:

World Of Coffee (WOC)

je najväčšia kávová výstava na svete. Jej usporiadateľom je SCA (Specialty Coffee Association). To som si predsa nemohol nechať ujsť.

Messe Berlin

Viac ako 300 vystavovateľov z celého sveta prišlo predstaviť svoje služby alebo produkty. Na obrovskej ploche (3 veľké haly) sa dalo porozprávať s pestovateľmi kávy aj z najodľahlejších kútov sveta. Človek mohol prehodiť pár slov s ľudmi napríklad z ministerstva poľnohospodárstva Etiópie alebo Hondurasu. Importéri zelenej kávy robili cuppingy (ochutnávky) vo svojich stánkoch, ale hlavne vo veľkých dedikovaných cuppingových priestoroch. 

Zastúpené boli technologické značky, výrobcovia pražičiek, plničiek, váh, mlynčekov, kávovarov všetkých druhov. Jednoducho všetci, ktorí s kávou prichádzaju do styku od jej pestovania, dovozu, praženia, balenia, mletia, prípravy aj servírovania. 

Ak ste niekde zachytili správu o nejakej novej vychytávke, tak takmer určite ste si ju na výstave mohli pozrieť na vlastné oči a vyskúšať si ju. 

Veľkú časť výstavy tvorili baristické súťaže. Majstrovstvá sveta, na ktoré sa dostali vítazi z jednotlivých krajín. Počiatočné kolá sa niesli v komornej atmosfére, keď súťažiacemu fandil jeho funclub a zopár ďalších. Na videu latte art:

Finálové kolá boli vo veľkom štýle. Obrovské množstvo ľudí sa tlačilo, aby videlo, kto bude svetovým šampiónom 2019. Atmosféra bola elektrizujúca a nabitá dobrou energiou. 

Veľkí vystavovatelia nemali stánky, ale rozsiahle premyslené stavby. Drobní vystavovatelia si prenajímali maličké stánky a vačšina z nich nie na celé trvanie výstavy, ale iba na niektorý deň. Takže ak ste našli v stánku jeden deň niekoho, tak druhý deň už tam bola celkom iná partička. 

Výstavu doprevádzali aj externé akcie. Napríklad slávny Scott Rao prednášal svoj MasterClass.

Hneď po jeho ukončení bežal na výstavisko do stánku Decent Espresso, aby tu ukázal, ako pripraviť espresso s ultra vysokým extraction ratiom s použitím filtrov na aeropress. Okoloidúcim nechal ochutnávať svoje blooming espresso. James Hoffmann na túto tému nakrútil video:

Bola to veľká výstava, kde nebol žiaden problém predávkovať sa kofeínom, získať nové kontakty, vyriešiť problémy, ktoré sa cez email ťahali už dlho. Hlavné ale bolo vidieť to obrovské množstvo ľudí s pozitívnou náladou, ktorým leží na srdci budúcnosť specialty kávy. 

Bolo toho veľa, čo sa dalo vidieť a ochutnať. Už teraz sa teším na budúci rok! 😉

Dajte vedieť priateľom:
Facebook
Facebook
Odber noviniek
RSS

Vložiť komentár