Ako nastaviť mlynček a espresso kávovar eBook
Autor:

Ako nastaviť Espresso kávovar a mlynček pre perfektné espresso

Je vôbec nastavovanie potrebné?

Často sa stretávam s tým, že si ľudia kúpia espresso kávovar, prinesú si ho domov, nalejú doň vodu, nasypú zrnkovú kávu a tým všetko nastavenie končí. Ak espresso nie je úplne perfektné, tak to dávajú za vinu tomu, že v kaviarni predsa majú stroj za tisíce, nezriedka desaťtisíce eur, takže musia robiť lepšiu kávu. Nemusí to byť celkom tak.

Ďalším omylom býva presvedčenie, že veď tu bol Jano a ten sa v tom vyzná a on mi to minulý mesiac nastavil, takže sa s tým už nič urobiť nedá. Veruže dá. Každá káva je totiž iná a dobré nastavenie môže byť iné na začiatku balíčka a iné na konci toho istého balíčka kávy.

Či už máte automat alebo pákový kávovar s portafilterom. Integrovaný mlynček, alebo samostatne stojaci. Ručný alebo elektrický. Dokonca aj keď kupujete už pomletú kávu (čo dúfam nerobíte). Je dobré keď viete, ako celý systém spolu funguje, aby výsledkom bolo čo najlepšie espresso.

Napísal som preto eBook, ktorý si môžete zdarma a bez registrácie stiahnuť tu. eKniha prechádza premenné ktoré pri príprave espressa máme a ako ich meniť. Čo má vplyv na výslednú chuť a ako. Budem rád ak si ju prečítate a dáte mi vedieť, či sa vám pomocou nej podarilo pripraviť lepšie espresso ako doteraz.

Ebook budem dopĺňať a rozširovať, ak chcete byť informovaní o novom vydaní, prihláste sa do môjho mailing litsu zadaním emailu do nasledovného formulára:

 

Dajte vedieť priateľom:
Facebook
Facebook
Odber noviniek
RSS

Vložiť komentár